Екскурзии

Хасково, Кърджали и района – археология и природа. 2 нощувки, от 499 лв.

Цена: $0,00
На склад
Тази екскурзия е пътуване до едни от най-впечатляващите забележителности в България. Ще видите уникални сътворения на човек и природа.

Ден 1-ви:
В определените ден, час и място ще Ви вземем и отпътуваме към Кърджали, където се настаняваме в уютен семеен хотел. През времето до вечерята ако има възможност може да отидем до някое от приятните за отдих местенца в района, за да ни се услади вечерята.

Ден 2-и:
След закуската ще посетим едно от по-новооткритите световни чудеса – Перперикон. Този свещен град е уникален в археологически, исторически, природен и мултирелигиозен аспект. После ще разгледаме Историческия музей в Кърджали с неговата богата колекция датираща от Каменната ера до наши дни. Следобед ще отидем и до църквата „Св. Успение Богородично“, където се съхранява частица от Христовия кръст. Пеш ще се разходим около хидросъоръжението „Водното огледало“ на кърджалийския язовир. Вечерта ще се насладите на вкуса на българската кухня, специално приготвена за нас.

Ден 3-и:
Последният ден ще се слеем с българската природа и нейните красиви сътворения. След закуската, ще освободим хотела и ще станем свидетели на необикновенно тържество. Каменната сватба е група от скални пирамиди, които изглеждат точно като сватбеното шествие. Другото страхотно скално образувание, планирано за посещение в този ден са Каменните гъби. Спускаме се към Хасково и Паметника на Света Богородица, най-високата статуя на Мадоната с младенеца в света. И накрая ще посетим Паскалевата къща в града, чиято архитектура и етнографска изложба са невероятни свидетелства за креативност, усет за красота и хармония. Ще направим последния обяд в Хасково и ще изпратим до дома.

Цена на човек:
- 1099 лeвa за 1 посетител
- 699 лeвa за група от 2-ма
- 629 лeвa за група от 3-ма
- 599 лeвa за група от 4-ма
- 539 лeвa за група от 5-ма
- 499 лeвa за група от 6-ма и повече

Цената включва:
- транспорт от/до посочения от вас град
- транспорт по време на тура
- придружител от БГ-ТРИП по време на тура
- две нощувки в автентична българска къща за гости
- храна, включваща закуска, обяд и вечеря
- Билети за всички туристически обекти, включени в програмата
- Компетентни беседи от информаторите на самите забележителности
- Медицинска застраховка

Цената НЕ включва:
- Лични разходи по време на тура.

*Екскурзията е възможна за осъществяване през цялата година
www.bg-trip.com Mitkulishev Photography Ivan Mandevski © Photo: Svetoslav Todev

YOUR PERSONAL GUIDE IN BULGARIA               Create your own tour