Екскурзии

Троян и Ловеч - природна красота, богата история и занаяти, 2 нощувки, от 449 лв.

Цена: $0,00
На склад

Заповядайте да станете част от нашата Старопланинска приказка, докосвайки се до девствена природа, вълнуваща история, богата култура, стари традиции и занаяти на района.

Ден 1-и:
Ще Ви посрещнем и настаним в къща за гости във стария квартал на Ловеч - Вароша. Следобедът предвиждаме разходка до центъра, където ще разгледаме работилничките и дюкянчетата в покритият мост над р.Осъм (Мостът на Уста Кольо Фичето - символът на града). До вечерята ще имате и свободно време за почивка или почерпка в някое от многобройните модерни кафенета на пешеходната улица, любимо място на местните жители.
Ден 2-и:
След закуска ще се изкачим до средновековната крепост Хисаря, вплетена като величествена корона между хълмовете "Стратеш" и "Ак баир". Ще изслушаме историята и легендите за храбрите битки за защитата на градът-крепост. До входа на крепостта гордо изправен е паметника на Васил Левски - Апостола на свободата, събудил след 5-вековното турско робство българския национализъм и дух, дал живота си за чиста и свята република България. В архитектурния резерват Вароша ще разгледаме Етнографския музеен комплекс Рашова и Драсова къщи, в които ще научим за историята и бита на Ловеч от уредниците там. Църквите Св. Неделя и Св. Богородица са съхранили националната ни идентичност през тежкото 5-вековно турско робство. Ще обядваме в битов ресторант с превъзходен готвач и ще се отправим към Деветашката пещера - един уникален природен и културен феномен, паметник на културата, защитен обект с национално и международно значение. Нашите домакини ще ни очакват за вечеря с вкусни гозби, приготвени от продукти на местни еко-стопанства и производители.
ден 3-и:
Закусваме и освобождаваме хотела, за да потеглим към Троян. По пътя се отбиваме към Римската крепост Состра, укрепление построено в средата на 2-и век, свързано с дислокацията на римските военни части (кохорти). Отиваме в с. Черни Осъм за да се потопим в света на дивите животни в местния Природонаучен музей, който е може би най-богатия на експонати в България. Следва третия по големина в България Троянски манастир, прочут със стенописите на Захарий Зограф, Чудотворната икона на Света Богородица Троеручица и продуктите на манастирскотто стопанство. Няма как да пропуснем Изложението на художествените занаяти в с.Орешак, където освен да види всеки може да опита с помощта на майсторите да изработи нещо самобитно и оригинално, да отнесе със себе си не само сувенира, но и спомена от това неповторимо преживяване. След вкусен обяд, ако остане време е добре да се посети музей Конака в гр. Троян, прекрасно презентиращ експонатите си от раздели Археология, История и Етнография.
Изпращаме Ви до превозното средство, с което ще отпътувате.

Цена на човек:
- 979 лeвa за 1 посетител
- 619 лeвa за група от 2-ма
- 559 лeвa за група от 3-ма
- 539 лeвa за група от 4-ма
- 489 лeвa за група от 5-ма
- 449 лeвa за група от 6-ма и повече

Цената включва:
-Транспорт по време на екскурзията
-2 нощувки в двойна стая на автентична българска къща за гости
-Храна (закуска, обяд и вечеря), топли и студени напитки, български алкохол
-Билети и такси за беседите на всички обекти
-Компетентни беседи от информаторите на самите забележителности.

Цената не включва:
-Транспорта до началната и от крайната точки на екскурзията (при Ваше желание ще оферираме изгодно).
-Лични разходи

*Екскурзията е възможна за осъществяване през цялата година
www.bg-trip.com Mitkulishev Photography Ivan Mandevski © Photo: Svetoslav Todev

YOUR PERSONAL GUIDE IN BULGARIA               Create your own tour