Екскурзии

Наследството от траки и римляни в Средна гора, 2 нощувки, от 399лв.

Цена: $0,00
На склад
Траки и римляни са воювали за стратегическото място и невероятното богатство в района на Същинска Средна гора. Важен кръстопът, плодородни земи, минерални извори, мек климат и още, и още, и още...
Ще Ви покажем и известни и непознати забележителности от това Българско кътче.

Ден 1-ви:
Ще ви вземем от Ваш адрес в уговорения час и отпътуваме. Нощувките ще са в бутиковия хотел на винарска изба Старосел. Ще посетим Тракийския култов храм от V-IV в.пр.Хр. , в Четиньовата могила близо до с. Старосел. Това е най-големият открит досега тракийски царски комплекс с мавзолей. После в Храмът на виното във винарска изба "Старосел" ще ви разкажат, както за историята, така и за и технологията на правене на вино. Ще имате възможността да направите дегустация на отбрани уникални вина. На ваше разположение във времето за релакс следобед е СПА комплекса и басейна с лековитаа минерална вода на хотела. Вечерята е по Ваш избор от богатото меню на ресторанта обзаведен изцяло с естествени материали и предлагащ ястия, приготвени с био и еко продукти.

Ден 2-и:
След закуска потегляме към Хисаря. В този балнеокурорт, прочут от хилядолетия с лековитите си минерални извори и мек климат, първо ще посетим Археологическия музей с експонатите му, датирани от времето на тракийските племена (V-IV в.пр.Хр.) и Римската империя (I-III в.), за да ни запознаят с историята на града. После ще разгледаме уникалните крепостни стени, Римските бани (терми), амфитеатъра, гражданските и култови постройки. Преминавайки през парка "Момина сълза", ще пием минерална вода от извора й. Не е необходимо да носите чаша. Ние ще Ви подарим сувенир за спомен, който е с това предназначение. Ще посетим и Римската гробница с нейните красиви мозайки и стенопис. Ще обядваме в най-посещавания ресторант на града. Ще ни води екскурзовод-историк от музея. Следобед ще Ви оставим отново време за релакс в хотела. Вечеря.

Ден 3-и:
Последният ден, след като закусим и освободим хотела, по път за дома ще подготвим още места за разглеждане в зависимост от посоката.

Цена на човек:
- 999 лeвa за 1 посетител
- 599 лeвa за група от 2-ма
- 539 лeвa за група от 3-ма
- 499 лeвa за група от 4-ма
- 449 лeвa за група от 5-ма
- 399 лeвa за група от 6-ма и повече

Цената включва:
- транспорт от/до посочения от вас град
- транспорт по време на тура
- придружител от БГ-ТРИП по време на тура
- две нощувки в автентична българска къща за гости
- храна, включваща по 2 закуски, обяди и вечери на тристепенно меню, без включен алкохол.
- винен тур и дегустация (за възрастните) на 3 вида вино  
- Билети за всички туристически обекти, включени в програмата
- Компетентни беседи от информаторите на самите забележителности
- Медицинска застраховка 

Цената НЕ включва:
- Лични разходи по време на тура. 

*Екскурзията е възможна за осъществяване през цялата година
www.bg-trip.com Mitkulishev Photography Ivan Mandevski © Photo: Svetoslav Todev

YOUR PERSONAL GUIDE IN BULGARIA               Create your own tour