Екскурзии

Съкровищата в Долината на розите. 2 нощувки, от 379лв.

Цена: $0,00
На склад
Долината на розите пленява със сладкия си розов аромат и безброй открития за древни цивилизации. Впуснете се в незабравимо преживяване с нашата екскурзия до Стара Загора и Казанлък

Ден 1-и:
Ще Ви посрещнем следобед в Стара Загора. Предвидили сме разходка из града, ако времето на пристигане позволи. Настаняваме Ви в къща за гости в близост до града с усмихнати и сърдечни домакини!
Ден 2-и:
Този ден ще прекараме в обиколка на част от многобройните местенца, който ни предлага в града на липите. Ще започнем обиколката ни от регионалния исторически музей, поместен в „Сграда на 2009-а година“, който е и чудесно въведение за нашия тур. Сградата е построена, както ще видите в приземния етаж, върху възстановена римска улица и ще пристъпваме по каменните плочи, върху които са вървяли патриции и плебеи. На останалите три нива ще видим оригинални археологически и исторически свидетелства от различни епохи. После ще отидем до форумния комплекс на Августа Траяна, разположен на площ от над 7дка, с неговите елементи: главна улица с магазини и жилища, театрон с над 1300 седящи места и западната градска порта на древния град. Оттам ще посетим открития наскоро дом на богат римски гражданин, в който подът е нареден с красива пълноцветна мозайка - произведение на изкуството. Музеят на религийте е култовото историческо място. Последно той е бил турска джамия, в която от дълбока древност са засвидетелствани останки на религиозни практики, свързани с различни култове от различните епохи от 10-и век пр.хр. де сега. Невероятното наслагване на култови съоръжения на това място е безспорно доказателство за рядко срещана приемственост между духовните култове през вековете. Последната спирка в центъра на Стара Загора ще е Етнографския музей, поместен в Хаджиангеловата къща. Построена е през 1883 г. от дебърския майстор уста Георги. Музейната експозиция показва домашна уредба и образци от градско облекло от края на 19-и до средата на 20-и век. Последно за деня ще Ви заведем до най-добре запазеното в Европа неолитно жилище, датиращо от 6-и век пр.Хр. То е ключово откритие в историята на човешкия род.
Закуската и вечерята ще са в хотела, а на обяд ще Ви нагостим също така в ресторант с качествена храна и обслужване.
Ден 3-и:
На третия ден след закуска си вземаме довиждане с нашите прекрасни домакини и потегляме към Казанлък, столицата на Розовата долина. В историческо-етнографския комплекс „Кулата“ ще Ви разкажат за града и миналото му, ще ни покажат музейните експозиции, ще се потопим в ритуала „Розоварене“, включващ дегустации на сладко, ликьор и ракия от рози, плюс вкусна казанлъшка баница. С държащия ни сладък вкус ще прескочим до Музея на розата, където специалистите ще ни разкрият тайната за най-качественото розово масло на света. Накрая на културната ни програма ще Ви заведем в копието на тракийската Казанлъшка гробница, намиращо се до оригинала, който е включен в списъка на Юнеско за културно наследство. След вкусен обяд ще Ви изпратим и вземем довиждане.

Цена на човек:
- 849 лeвa за 1 посетител
- 549 лeвa за група от 2-ма
- 479 лeвa за група от 3-ма
- 449 лeвa за група от 4-ма
- 399 лeвa за група от 5-ма
- 379 лeвa за група от 6-ма и повече

Цената включва:
-Транспорт по време на екскурзията
-2 нощувки в двойна стая на автентична българска къща за гости
-Храна (закуска, обяд и вечеря), топли и студени напитки, български алкохол
-Билети и такси за беседите на всички обекти
-Компетентни беседи от информаторите на самите забележителности.

Цената не включва:
-Транспорта до началната и от крайната точки на екскурзията /при Ваше желание ще оферираме изгодно/.
-Лични разходи

*Екскурзията е възможна за осъществяване през цялата година
www.bg-trip.com Mitkulishev Photography Ivan Mandevski © Photo: Svetoslav Todev

YOUR PERSONAL GUIDE IN BULGARIA               Create your own tour