Екскурзии

Столицата, Рила, Пирин, Родопите и за десерт ПЛОВДИВ, 7 нощувки, от 1459 лв.

Цена: $0,00
На склад
Ден 1-ви:
Ще ви посрещнем на уговорената начална точка и отведем в столицата на България – София. Ще направим приятна разходка из града, последвана от вкусна българска вечеря. Нашата кухня е известна със своето разнообразие – свежи плодове и зеленчуци, ароматни подправки, цвърчащи на грила месца, различни супи и салати, както и изкушаващи сетивата десерти. Гостите ще бъдат настанени в красива къща за гости, сгушена в полите на Витоша.

Ден 2-и:
След закуска, ще посетим Националния исторически музей, където са изложени повече от 700,000 експоната, а по-късно, и Боянската църква, която е включена в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Ще спрем за обяд в един от приятните ресторанти, намиращи се в близост. Нашата обиколка ще продължи с Националния археологически музей, където са приютени най-ценните находки от цяла България, и където редовно гостуват експозиции на музеи от страната и чужбина. Ротондата „Свети Георги“ е най-старата сграда в София. Няма как да пропуснем най-голямата катедрална църква на България „Св. Александър Невски“! На две крачки от нея е символът на столицата - църквата „Света София“, която има изключително важна стойност със своята ранно-християнска архитектура. Задължителна спирка в нашия тур е едно от най-новите археологични открития в района „Амфитеатъра на Сердика“. На края на програмата за този ден, ще направим парад покрай Парламента и Президенството, след което, ще се насладим на богата вечеря в типично български стил.

Ден 3-и:
Започваме деня свежи и готови за нови преживявания! След закуска, ще се отправим към едно от най-емблематичните места в България – Рилският манастир. Намиращ се в сърцето на национален парк „Рила“, манастирът разкрива пред очите ни една незабравима природна картина. Ще продължим тура със Стобските пирамиди, които са сред най-удивителните скални образования в страната. Ще спрем за обяд, а в ранния следобед потегляме към град Сандански. Там ще направим обиколка на града и ще изпием по кафе. В близост се намира и най-малкият български град – Мелник, където ще отседнем в автентична къща за гости. Денят завършваме със заслужена вечеря от характерни за региона ястия, полято от мелнишко винце.

Ден 4-и:
Този ден е отреден за Мелнишкия регион, който е известен със своята живописност. След закуска, ще посетим Кордопуловата къща. Впечатляващ е фактът, че това е най-голямата възрожденска къща на Балканския полуостров, която е запазена и до днес. Ще станем свидетели и на уникалните Мелнишките пирамиди, разпростиращи се на площ от 50 кв.км. Ще се отправим към впечатляващия с прекрасните си архитектура, стенописи, икони, дърворезби и стъклописи Роженски манастир. Ще отдъхнем малко за да се подкрепим с вкусен обяд и продължаваме с дегустация на ароматните вина във „Вила Мелник“. Тук ще можете да опитате и един от любимите сортове на Уинстън Чърчил. По-късно, ще се разходим из тесните улички на Мелник, за да осъзнаем до какво райско място сме се докоснали през този ден. Както казват местните жители “От Македонско по велико няма”. Няма как да пропуснем и една типично мелнишка вечеря.

Ден 5-и:
Закусваме и тръгваме да прекосим Пирин планина в най-южната й част. Решени да ви върнем назад във времето, ще ви заведем на едно място, останало от Античността. Никополис ад Нестум (в превод, „Град на победата, разположен при Нестос“) е римски град, основан през 106 г. от император Траян, в чест на победата му над местното тракийско племе даки. След това, ще се пренесем в годините на Българското Възраждане. Ще посетим две от най-добре запазените селца от този период – Лещен и Ковачевица. И двете места са характерни със своите калдъръмени улички, автентични къщи и български дух. Първо се отправяме към Лещен, където ще се настаним в уютна къща за гости, с уникална панорамна гледка, на задружно семейство. Бързо потегляме към Ковачевица, за да хапнем и разгледаме селцето и неговите забележителности, част от които са училището и църквата “Св. Никола”, построена през 1848г. После ще се върнем да пообиколим и Лещен, преди да завършим деня с вечеря и сюрприз при нашите домакини.

Ден 6-и:
След закуска, ще се отправим за приятна разходка сред природата край язовир Доспат и едноименния град. В това така любимо на българите местенце за отдих и риболов, откриваме чудни пейзажни гледки, чист въздух, зеленина и завладяващо спокойствие. После ще се отправим към сърцето на Родопите. Триградското ждрело е сред най-известните природни обекти на страната. Ще се спуснем в пещерата “Дяволското гърло” и, ако оцелеем, отиваме в Триград. Там, ще се настаним и отдъхнем. После, след кратка разходка, следва трапеза с богата и вкусна вечеря.

Ден 7-и:
Този ден от тура е отреден за още природни забележителности. Закуска, след която се отправяме към други райски кътчета на родината ни. Ще видим камения феномен „Момата“ – красива скала, която наподобява младо момиче, държащо хурка. Следващата ни спирка за деня е специално за любителите на селски и екотуризъм, а именно, архитектурен резерват „Широка лъка“. Запазило своя български автентичен вид, градчето е известно като дом на народната музика и танци. Там се намира и една от най-добрите школи за българска народна музика. Ще се насладим на хубав обяд, след което продължаваме към Бачковския манастир. Той е един от най-обичаните и посещавани манастири в България. Околностите му са любимо място за разходка през уикенда, когато се стичат върволица хора от всички краища на страната. Гостите ни ще настаним в китното селце Гълъбово, сгушено в полите на Родопите. От него се открива прекрасна гледка надолу към град Пловдив и Тракийската низина. Вечерята е на голяма българска софра, с много домашно приготвени вкуснотийки.

Ден 8-и:
В последния ден на нашето пътуване ще посетим Пловдив, избран и подготвящ се за 2019-а година, когато ще бъде Европейска Столица на Културата. Градът пленява своите посетители с хилядолетна история, красива архитектура, богат културен живот и български стил от многобройните периоди на своето съществуване. „Древен и вечен“, Пловдив попада в списъка за места, които всеки българин трябва да посети, поне веднъж в живота си. Нашият тур включва и три от най-значимите обекта в града – Римския стадион, Античния театър и Стария град. След обяда, ще разполагате със свободно време, за да се насладите на това прекрасно място, откривайки нещо впечатляващо зад всеки ъгъл. Турът ни ще завърши с ранна вечеря, след която, ще се отправим към началната точка на нашето пътуване.

Цена на човек:
- 2649 лeвa за 1 посетител
- 1839 лeвa за група от 2-ма
- 1739 лeвa за група от 3-ма
- 1669 лeвa за група от 4-ма
- 1549 лeвa за група от 5-ма
- 1459 лeвa за група от 6-ма и повече

Цената включва:
- транспорт от/до посочения от вас град
- транспорт по време на тура
- седем нощувки в автентични български къщи за гости
- закуски, обяди и вечери, с включени студени и топли напитки + български алкохол
- Билети за всички туристически обекти, включени в програмата
- Компетентни беседи от информаторите на самите забележителности
- Медицинска застраховка

Цената НЕ включва:
- Лични разходи по време на тура.

*Екскурзията е възможна за осъществяване целогодишно
www.bg-trip.com Mitkulishev Photography Ivan Mandevski © Photo: Svetoslav Todev

YOUR PERSONAL GUIDE IN BULGARIA               Create your own tour