Екскурзии

Пловдив - Европейска столица на културата 2019, 2 нощувки, от 444лв

Цена: $0,00
На склад

Каним Ви на екскурзия в Европейската столица на културата за 2019 година - Пловдив. Градът е един от най-старите постоянно обитавани в Европа. Станал е свидетел на възхода и падението на много цивилизации. Сега Пловдив е втория по големина град в България и съчетава духа на съвременния и оживен град с античността на древната си история. Тук съжителстват модерни кафенета, ресторанти, нощни клубове и архитектурни паметници от далечни времена, като Римския стадион, Античния театър и Римския одеон.

Ден 1-и:
Ще Ви посрещнем следобед в Пловдив. Предвидили сме разходка или организирано посещение на забележителности, в зависимост от времето на пристигане. Настаняваме Ви в къща за гости в село Гълъбово.
Уникално място и домакини!
Ден 2-и:
След закуска ще прекараме целия ден в обиколка на град Пловдив. Първо ще Ви запознаем със свидетелствата от Римската империя, като посетим най-впечатляващите постройки за времето си, като Римските стадион и Одеона, Античния театър и Раннохристиянската базилика. После ще се разходим по тесните калдъръмени улици на Стария град - един малък оазис от 19-и век, където заможните търговци са издигнали архитектурно-уникални къщи, големи колкото дворци. Ще влезнем в Хиндиляновата къща - една от най-прекрасните автентични възрожденски къщи с богата и изтънчена декорация. След това ще се изкачим до археологичния комплекс Небет тепе - мястото, от където е започнало заселването на Пловдив. И накрая ще посетим занаятчийския център Бакалова къща, където всеки ще може да види и участва в някой от 5-те традиционни български занаята.
Ден 3-и: 
Третия ден ще е пътуване през Средновековния период на България минавайки покрай спиращи дъха пейзажи.
Закусваме и потегляме към Асеновград. Ще посетим магнетичната Асенова крепост, предлагаща магическо пътуване до увлекателния свят на войните, и даваща на посетителите й усещането на  Средновековната атмосфера. Местоположението й предоставя на посетителите невероятната панорамна гледка, както към Тракийската низина и Стара планина, така и към живописната Родопи планина.
После се упътваме към Бачковския манастир - втория по големина в България и един от най-посещаваните и почитани манастири на Балканския полуостров. Манастирският комплекс включва сгради от 11, 12, 17 и 19-и век, обединени в хармоничен архитектурен ансамбъл. Той дължи славата си на факта, че е сътворяван последователно под влиянието на арменско-грузинската, гръцката и българската култури в своята архитектура, стенописи и икони. Духовната и културна дейност на монасите е допринесла същия да се превърне в един от най-популярните религиозно-просветителски центрове. След Бачковския манастир се насочваме към уникалното скално образувание Чудните мостове, заобиколено от прекрасната природа на Родопите.
Изпращаме Ви до превозното средство, с което ще отпътувате.

Цена на човек:
- 974 лeвa за 1 посетител
- 614 лeвa за група от 2-ма
- 554 лeвa за група от 3-ма
- 534 лeвa за група от 4-ма
- 484 лeвa за група от 5-ма
- 444 лeвa за група от 6-ма и повече

Цената включва:
-Транспорт по време на екскурзията
-2 нощувки в двойна стая на автентична българска къща за гости
-Храна (закуска, обяд и вечеря), топли и студени напитки, български алкохол
-Билети и такси за беседите на всички обекти
-Компетентни беседи от информаторите на самите забележителности.

Цената не включва:
-Транспорта до началната и от крайната точки на екскурзията /при Ваше желание ще оферираме изгодно/.
-Лични разходи

*Екскурзията е възможна за осъществяване през цялата година
www.bg-trip.com Mitkulishev Photography Ivan Mandevski © Photo: Svetoslav Todev

YOUR PERSONAL GUIDE IN BULGARIA               Create your own tour