Екскурзии

Българското Възраждане, 2 нощувки, от 489 лв.

Цена: $0,00
На склад
В епохата на българското Възраждане (18 – 19 век), когато българските занаятчии и търговци разширяват своите хоризонти и се отварят за Европа и света, по нашите земи навлизат много европейски културни влияния. Те се проявяват в различни аспекти от живота на хората, но за нас, техните наследници, те са най-видими в
архитектурата и интериора на сградите, строени през тази епоха. Удивителни възрожденски архитектурни
образци могат да се видят в редица български селища. За да се опази това богато наследство, са създадени редица архитектурни резервати – цели селища или квартали, които днес се радват на голям интерес от страна на туристите.
Запиши се в нашия тур, за да разгледаш три от тях и усетиш духа на тази епоха!

Ден 1-ви:
Ще Ви вземем от уговореното място за началото на нашето пътешествие и ще Ви закараме да се настаним в къщата за гости в гр. Мелник. В зависимост от времето на пристигане, може да се насладите на приятна разходка из китните улички на най-малкия град в България.
Ден 2-и:
След закуска, ще се отправим към третия по големина в България манастир - Роженския, намиращ се в южната част на Пирин планина. По-късно, пред очите ни ще се разкрие магнетичната гледка на Мелнишките пирамиди - скални образование, простиращи се на площ от 50 кв. км. След това ще се посетим Кордопуловата къща, която е била собственост на известен гръцки търговец през Възраждането, където ще имаме възможността да дегустираме характерни за региона вина. Следва вкусен обяд с известни български гозби, а по-късно ще продължим да глезим вкусовите си сетива във Винарска изба “Мелник”. Не може да пропуснете и прекрасното традиционно българско меню, което сме подготвили за вас за вечеря.
Ден 3-и:
Денят ще започне със закуска, ще си вземем довиждане с нашите домакини и нашето пътешествие ще ни отведе до античната римска крепост и град Никополис ад Нестум. Следващата спирка в листа ни е Лещен - китно селце, навяващо носталгия по едно забравено време на спокойствие, топлина и сърдечност. То е известно със своите автентични къщи от периода на Възраждането, до които се стига по тесни калдъръмени улички и от които се откриват невероятните гледки към величествената Пирин планина и долината на река Места. После ще продължим до края на пътя по-нагоре и ще стигнем друго непокътнато от векове българско село - Ковачевица. Ще се очаровате от местоположението, атмосферата и храната, с която ще ви нагостим. След визитата ни в това така българско селце, ще се отправим обратно към началната точка на нашето пътуване.

Цена на човек:
- 999 лeвa за 1 посетител
- 659 лeвa за група от 2-ма
- 599 лeвa за група от 3-ма
- 579 лeвa за група от 4-ма
- 539 лeвa за група от 5-ма
- 489 лeвa за група от 6-ма и повече

Цената включва:
- транспорт от/до посочения от вас град
- транспорт по време на тура
- придружител от БГ-ТРИП по време на тура
- две нощувки в автентична българска къща за гости
- храна, включваща закуска, обяд и вечеря
- Билети за всички туристически обекти, включени в програмата
- Компетентни беседи от информаторите на самите забележителности
- Медицинска застраховка

Цената НЕ включва:
- Лични разходи по време на тура.

*Екскурзията е възможна за осъществяване през цялата година
www.bg-trip.com Mitkulishev Photography Ivan Mandevski © Photo: Svetoslav Todev

YOUR PERSONAL GUIDE IN BULGARIA               Create your own tour