Туристически райони

За ваше улеснение и удобство сме създали туристически райони, които са създадени на база туристически обекти в близост един от друг. Комбинирали сме най-интересните забележителности, които да ви покажем без излишни и дълги трансфери. Районите включват музеи, галерии, паметници, природни забележителности, църкви, манастири, исторически забележителности, архитектурни и природни резервати.

Стара Загора

Products in Category
Исторически музей – гр.Стара Загора
Историческият музей в Стара Загора се намира в центъра на града и показва хиляди експонати с историческа важност от района.
Античен форум Августа Траяна
Форумът на античния римски град Августа Траяна е археологически обект в централната част на Стара Загора. Обектът е разкрит след строителни работи в града.
Музей „Неолитни жилища” – гр.Стара Загора
Музеят „Неолитни жилища” е построен върху самата находка и експонира две жилища от новокаменната епоха, които се датират от 6-то хил. пр. Хр. и са най-добре запазените в Европа от този период.
Римска мозайка - гр. Стара Загора
Мозайката датира от втората четвърт на 4-и век и се простира на площ от 100 кв.м.
Етнографски музей - гр. Стара Загора
Музейната експозиция показва домашна уредба и образци от градско облекло от края на 19-и до средата на 20-и век.
Музей на религиите - гр. Стара Загора
Архитектурен комплекс „Музей на религиите” е уникално култово място, почитано като свещено през различни исторически епохи.
Манастир „Свети Николай” – до гр.Мъглиж
Манастирският комплекс е построен в началото на 12-и век и включва църква, жилищни помещения, конюшни, и два параклиса.
Тракийска гробница – гр.Казанлък
Гробницата е в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Паметникът дължи своята световна слава на забележителните си стенописи от края на 4-и век пр.Хр.
Исторически музей – гр.Казанлък
Историческият музей "Искра" е сред най-старите и най-богатите музеи в България, с над 50 000 оригинални експоната, отразяващи богатата материална и духовна култура на Казанлъшкия край.
Етнографски комплекс "Кулата" - гр.Казанлък
Експозицията на комплекса представя домашния уют на казанлъчанина през 19-и век. Демонстрация на розоварене, тестване на етерични масла, дегустация на кулинарни продукти от маслодайна роза, куклен фолклорен спектакъл.
www.bg-trip.com Mitkulishev Photography Ivan Mandevski © Photo: Svetoslav Todev

YOUR PERSONAL GUIDE IN BULGARIA               Create your own tour