Туристически райони

За ваше улеснение и удобство сме създали туристически райони, които са създадени на база туристически обекти в близост един от друг. Комбинирали сме най-интересните забележителности, които да ви покажем без излишни и дълги трансфери. Районите включват музеи, галерии, паметници, природни забележителности, църкви, манастири, исторически забележителности, архитектурни и природни резервати.

Смолян

Products in Category
Язовир „Доспат”
Районът на яз. Доспат е не само притегателно място за ловци и риболовци. Със своите неповторими ресурси тук съществуват отлични условия за планински, еко, познавателен и приключенски туризъм.
Язовир „Широка поляна”
Язовирът се намира на 1500 метра надморска височина сред вековни иглолистни гори в Западните Родопи. Според местните хора самият Орфей е обикалял по тези места.
Резерват „Беглика”
Местността „Беглика” съхранява запазени кътчета естествена природа, слабо повлияни от човешката дейност. На територията му се срещат над 400 вида висши растения, сърни, елени, лисици, мечки, птици.
Пещерa „Ягодинска”
Ягодинската пещера е многопластов мраморен комплекс, в който е открита богата колекция артефакти от Неолитната епоха. Тя предлага безкрайни възможности за адреналин и приключения, както и някои спиращи дъха гледки.
Пещера „Дяволското гърло”
Пещерата "Дяволското гърло" впечатлява посетителя с явление, което рядко може да види у пещерите у нас: подземен водопад.
Триградското ждрело
Триградското ждрело (Боаза) е един от най-известните и най-посещавани каньони в България. Това се дължи както на неповторимата му красота и величие, така и на уникалната понорна пещера Дяволското гърло, която поглъща водите на Триградската река.
Скален феномен „Слонът”
"Слонът" е причудлива скална фигура в Триградския карстов и пещерен район, който е втори по големина в Родопите.
Скален феномен „Момата"
Легендата разказва, че на това място красивата мома Каня, се помолила да бъде вкаменена, за да спаси честта и вярата си от преследващите я турци.
Архитектурен резерват с.Широка лъка
С топлото си гостоприемство, възрожденска архитектура, чист въздух и красива природа, Широка лъка предоставя отлични възможности за селски и екотуризъм.
Смолянските езера
В живописна долина в Родопи планина се крият уникалните с образуването си Смолянски езера.
www.bg-trip.com Mitkulishev Photography Ivan Mandevski © Photo: Svetoslav Todev

YOUR PERSONAL GUIDE IN BULGARIA               Create your own tour