Туристически райони

За ваше улеснение и удобство сме създали туристически райони, които са създадени на база туристически обекти в близост един от друг. Комбинирали сме най-интересните забележителности, които да ви покажем без излишни и дълги трансфери. Районите включват музеи, галерии, паметници, природни забележителности, църкви, манастири, исторически забележителности, архитектурни и природни резервати.

Велико Търново

Products in Category
Архитектурно – етнографски комплекс „Етъра”
Архитектурно-етнографският комплекс "Етъра" се състои от над 50 различни обекта, включващи занаятчийски работилници. Тук е единствената в България колекция от технически съоръжения, задвижвани от вода - воденици, тепавици и други.
Соколски манастир „Успение Богородично"
Чудесен манастир в гората на Стара планина. Прекрасна архитектура и величествена история е съхранена в обителта.
Дом на хумора и сатирата – гр.Габрово
Малко известен е фактът, че това е единственият музей в света, посветен на хумора. Неслучайно, той се намира точно в Габрово - българската столица на шегите.
Архитектуно – исторически резерват „Боженци”
Боженци е предпочитана дестинация за селски и еко-туризъм, най-вече заради своите над 100 спиращи дъха със своята красота къщи, запазени в своя автентичен вид.
Архитектурно - етнографски комплекс – гр.Трявна
Оригиналните и уникални занаяти резбарство, иконопис, строителство формират характера и значимостта на Тревненската художествена школа.
Дряновски манастир „Свети Арахангел Михаил”
Девствена природа ни посреща сърдечно в Дряновския манастир. Приказната манастирска клисура има древна история. Първите хора я заселват през ранните праисторически епохи.
Археологически музей – гр.Велико Търново
Района на Велико Търново е заселен още от Античността и впоследствие града се превръща във военен, административен и икономически фактор в историята на България. В музея ще ни убедят в това.
Музей „Възраждане и Учередително събрание” – гр.Велико Търново
Този архитектурен паметник е изграден през 1872 г. от големия възрожденски строител майстор Колю Фичето. В него можете да видите богата експозиция от предмети на християнското изкуство и местните занаяти.
Исторически музей – гр.Велико Търново
Музеят, един от най-големите в страната, включва множество експонати, проследяващи историята на България от римско време, през византийския период, Средновековието, Възраждането и следосвобожденския период, чак до наши дни.
Катедрален храм „Рождество Богородично” – гр.Велико Търново
Катедралата има прекрасен архитектурен стил, особено величествен вид и е една от най-посещаваните в града.
www.bg-trip.com Mitkulishev Photography Ivan Mandevski © Photo: Svetoslav Todev

YOUR PERSONAL GUIDE IN BULGARIA               Create your own tour