История

България е ставала свидетел на възхода и падението на много цивилизации още от Палеолитния период, а територията й е изключително богата на археологически находки, с което засвидетелства за завладяващи ума древни времена.

Тук могат да бъдат открити следи от праисторически цивилизации, датиращи от преди 44 000г. пр. Хр. Сръчните майстори от Древна Тракия са оставили повече от 80 златни съкровища, заровени по нашите земи. Благодарение на тях, днес можем да се наслаждаваме на величествени древни гробници и храмове. Земите на днешна България са били завладявани от Филип Македонски, келти, римляни. По-късно през земите на тази красива държава са минали хуни, готи и араби. През 7 век славяните,  следвани от храбрите българи начело с хан Аспарух, заселили земите. Османската империя също е оставила своя отпечатък и източно влияние в историята на България.

Богатата, горчиво-сладка, изпълнена с моменти на болка и слава, история на България е гравирана във всеки сантиметър от територията на страната. Днешна България, на кръстопът между Изтока и Запада, може да бъде определена като мултикултурна държава, чиято магия от разнообразие и контрасти може да бъде усетена само ако сте тук. Всяка направена стъпка и всеки докоснат камък крият хиляди спомени и разказват безброй много истории от миналото.

YOUR PERSONAL GUIDE IN BULGARIA               Create your own tour

Bulgaria a piece of paradise