Винен туризъм

Вино в Родопската Яка и "Древен и вечен" Пловдив, 2 нощувки, от 549 лв.

Цена: $0,00
На склад
Регионът на Западна Тракия е известен с едни от най-добрите бутикови вина, като там се намира може би най-известната винарска местност в страната – Яката. В подножието на красивата Родопи планина, Яката съчетава преливащи се зелени хълмове и поля, които са изключително подходящи за отглеждането на лозя. Това е родното място на най-прочутия местен сорт грозде – Мавруд. В района се намират приказно красиви винарски изби, които са доказвали многократно през годините умението си да произвеждат продукция с изключително качество. Освен сгушените в полите на Родопите винарни, ще посетим и Пловдив – вторият по големина град в България, който е най-продължително заселения град в Европа (от преди 12-и век пр.Хр.). Запознайте се с историята на винарството и легендите, останали през поколенията. Опитайте вкусните български гозби, които можете да откриете по тези земи. Разширете знанията си за траките и техните традиции, почувствайте завладяващата пловдивска атмосфера. Присъеденете се към нашето запомнящо се приключение в Западна Тракия!

Ден 1-ви:
Транспорт от уговорената начална точка на нашия тур до Пловдив. В 14:00 ч. настаняване в хотел „Ландмарк Крийк“ – най-новият бутиков четиризвезден хотел в града. Комплексът е разположен в красивия парк на Гребния канал, който е любимо място за разходка на пловдивчани. Заобиколен от зеленина, хотелът предлага отлично обслужване и гостоприемство, спокойствие и хармоние с природата, съчетано с лукс и стил. По-късно, ще се отправим към Винарско имение „Драгомир“, където ще дегустираме селекция от висококачествени вина. След този винен рай, ще се върнем обратно в хотела, където ще можете да се възволзвате от свободна вечер за отдих или разходка из града.

Ден 2-и:
Денят започва с хубава закуска, а след това, се отправяме към Винарска изба „Вила Юстина“, намираща се в с. Устина. Интересен е фактът, че мястото притежава лек азиатски привкус, предлагайки суши и рибни деликатеси. Енолог ще ни запознае с характерните техники при винопроизводството, докато дегустираме ароматни и пивки вина, придружени от вкусни сирена и мезенца. Ще се насладим и на разходка из лозята. Веднага след това отпътуваме към следващата си спирка – Винарска изба „Тодоров“ в Брестовица. Известна е с факта, че е първата бутикова изба в България, носеща и до днес традициите на винопроизводството.

Ден 3-и:
В последният ден от т0зи вълнуващ винен тур ще закусим и отпътуваме към началната му точка.

Цена на човек:
- 829 лeвa за 2-3 посетителя (минимум 2-ма)
- 599 лeвa за група от 4 до 8
- 549 лeвa за група от 9 до 14 (максимум 14)

Цената включва:
- Транспорт от/до уговорената начална точка на това пътуване
- Транспорт по време на тура (миниван/кола)
- Две нощувки в бутик хотел „Ландмарк Крийк“
- Дегустация във Винарско имение „Драгомир“, с включени предястия и минерална вода
- Дегустация във Винарсла изба „Вила Юстина“, с включени предястия и минерална вода
- Дегустация във Винарсла изба „Тодоров“, с включени предястия и минерална вода
- Две закуски (ден 2 и 3)
- Обяд във Винарска изба „Тодоров“
- Тур-водач от Bulgarian Wine Tours
- Обиколки на избите с професионални винари
- Туроператорска застраховка от HDI, в случай на неспазване на указаните услуги
- Медицинска застраховка, покриваща до 2000 евро

Цената НЕ включва:
- Личен транспорт, включително и самолетни билети;
- Храна, различна от поменатата в тура;
- Лични разходи по време на тура

Условия, промени и анулиране:
- Промяна в името на някой от участниците, в срок по-малко от 45 дни преди началната дата на тура, са предмет на административна такса на стойност 25 евро.
- Промяна на началната дата на тура трябва да бъде писмено одобрена от BG-Trip.
- В случай на анулиране на резервация, възстановяването на заплатената сума е както следва: анулиране 45 или повече дни от началната дата на тура – 100%; между 30 и 45 дни преди началото – 70%; между 30 и 14 дни преди началото – 50% от заплатената сума; по-малко от 14 дни преди началото на тура – не се възстановява никаква част от заплатената сума.

По време на тура, ще бъдат посетени следните винарни:

„Вила Юстина“
Залагайки на високо качество, „Вила Юстина“ предлага на своите гости неповторимо изживяване и сладки спомени с винен привкус. Винарната отделя сериозно внимание на целия процес – от ръчното бране на гроздето, през внимателната преработката, до съхраненито на вече готовия продукт. Разполага с 250 декара собствени лозни засъждения. Името на винарната, както и на селото, идва от Юстиниан I, който управлявал Източната Римска Империя през 1-ви век и заповядал да се построи крепост в околността. През 2011 г., главният енолог на винарната получава престижната награда „Енолог на годината“. Изключително гостоприемният екип на „Вила Юстина“ ще се погрижи за доброто Ви преживяване.

„Драгомир“
Рядко можете да видите винарско имение в границите на град, а още по-рядко, ако този град е с размерите на Пловдив – вторият по големина в България. Но Пловдив неведнъж е изненадвал своите посетите с оригиналност и неповторими изживявания. В южната част на градът се намира „Драгомир“ – винарна, съчетаваща традиции и градска изтънченост. Създадено през 2006, имението веднага се утвърждава със своето качество, получавайки престижни международни награди на Vinalies Internationales в Париж през 2010 и 2011 г. Винарната е известна и с уникалното по рода си десертно вино от местния сорт Мавруд.

„Тодоров“
Поредният български носител на престижна награда от конкурса Vinalies Internationales в Париж през 2003 г. Това е първата българска бутикова винарска изба, предлагаща вина за дори най-изисканите ценители и колекционери. Намира се в сърцето на Тракия, в близост до град Пловдив. Построена през далечната 1945 г., винарната е почти изцяло реновирана през 2001 г. Посланието на винарната е „Вино и Изкуство“, като е домакин на периодичен конкурс за художествени творби „Философията на виното и живота“, в който участват изтъкнати български творци, чиито творби разгръщат темата за виното и живота.
www.bg-trip.com Mitkulishev Photography Ivan Mandevski © Photo: Svetoslav Todev

YOUR PERSONAL GUIDE IN BULGARIA               Create your own tour